Halfajok

Ponty

Ponty

Amur

Harcsa

Süllő

Keszeg

Afrikai harcsa

Információ az egyes fajokról:

Ócsárdi ponty: Jellegzetesen finom íz aromáját egyrészt a tavakat tápláló nyáron is tiszta, hideg vizet szállító bővízű patakocskának köszönheti, másrészt az alkalmazott tenyésztési és nevelési technológiának.

A horgásztóba kizárólag saját nevelésű pontyokat telepítünk. A jelenlegi ponty vérvonal kialakítását húsz éves tenyésztői munka előzte meg. A szelekciós eljárások során az elvárt küllem mellett a gyors növekedési képesség kapta a fő hangsúlyt. Elértük, hogy ez a ponty kétnyaras korára meghaladja a horgászható méretet. Ezáltal fiatal, izmos halakat kapunk, amelyek még nem hajlamosak a zsírosodásra.

Amur: Az amurt hagyományos pontycsalik többségével fogható, általában pontyozás közben akad horogra. Csaliként szóba jöhet főtt kukorica, különféle gyurmák, valamint giliszta is. Horgászatához nagy teherbírású készség használata indokolt. Szinte kihúzatja magát de, a parttól kb. 2 méterre mint a torpedo úgy megy és nagy horgászélményt jelent ahogyan, védekezik a horgon.

Afrikai harcsa: Afrikai harcsát minden évben telepítünk a horgásztóba, amikor az eléri a megfelelő hőmérsékletet. Ennek köszönhetően általában júliusban kerül afrikai harcsa a tóba.

Pillanatképek