Programok

Programlehetőségek a környéken

Harkány (12km)

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit.

A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A harkányi gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömör (psoriasis) tüneteinek enyhítésében.

 

Siklós (18km)
Siklósi vár: A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. Erődjének első falait még a 13. században, 1260 körül rakták le. A Siklósi Vár szomszédságában található Siklós új termálfürdője.
A fürdő belsőépítészete rendkívül impozáns, a medencéket körülvevő színes bástyák pedig különleges hangulatvilágukkal a vár biztonságos falait jelképezik. Minden egyes bástya belsejében meglepetés élmények várják a fürdőzőket!

Pécs

Török kor: Bazilika & környéke: Zsolnayak városa: Múzeumok:
Gázi Kászmin pasa dzsámija Széksegyház Zsolnay kultúrális negyed Vasarely Múzeum
Török kút Püspöki Palota Zsolnay kút Zsolnay Múzeum
Memi pasa fürdője Sétatér Rózsaszín Zsolnay Kiállítás Csontváry Múzeum
Szent Ágoston templom Barbakán Zsolnay Mauzóleum Püspöki palota

Dráva

A Dráva talán az ország egyetlen olyan folyója, amelyet elkerültek a mederszabályozások, és megmaradt eredeti természeti szépségében. A Drávaszabolcsról induló sétahajóról felejthetetlen élménnyel gazdagodhatunk ha megtekintjük a Duna- Dráva Nemzeti Park eme gyöngyszemét.

Borutak

A Pécs-Mecseki Borút

A megye legfiatalabb borútja. A Mecsek lejtőin a szőlőművelés a római korig vezethető vissza, elsősorban az íz és zamatanyagokban gazdag fehérborairól nevezetes. Horgászcentrumunk 2008 óta a borút minősített tagja.

Villány-Siklósi Borút

A Villány-Siklósi borút hazánk egyik leghíresebb borvidékén vezet végig. A mediterrán klíma, a domborzati és talaj viszonyok a testes vörösborok hazájává tették a vidéket. A regényes környezet, a vendégszerető kiszolgálás és nem utolsósorban a zamatos vörösborok egy emlékezetes kirándulás reményével kecsegtetnek.

Nagyítsd!

Nagyítsd!